Regeringen vil renovere almene boliger i Aarhus for en milliard kroner

Regerings udspil om renovering af almene boliger vil frigive mere end en milliard kroner til renovering af almene boliger i Aarhus. Kredsformand for boligselskaberne glæder sig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Regeringens udspil om en grøn renovering af almene boliger er blandt andet tiltænkt som en hjælp til byggeindustrien og klimatilpasning af flere boliger. Genrefoto. Foto: Flemming Krogh/Ritzau Scanpix

Flere almene boliger skal renoveres.

Det er budskabet i regeringens nye boligudspil, som boligminister Kaare Dybvad Bek fremlagde fredag.

På landsplan er der tale om en frigivelse af 30 milliarder kroner fra Landsbyggefonden til grønne renoveringer af almene boliger.

I Aarhus Kommune vil det konkret betyde, at der kan blive renoveret almene boliger for 1.076 millioner kroner – altså over en milliard kroner - i perioden fra 2020 til 2026.

Det er super godt. Det er afdelinger, der trænger til at blive renoveret, og det berører rigtigt mange mennesker.
Anders Rønnebro, kredsformand i Aarhus for Boligselskabernes Landforening

Det glæder Anders Rønnebro, der er kredsformand i Aarhus for Boligselskabernes Landforening.

- Det er super godt. Det er afdelinger, der trænger til at blive renoveret, og det berører rigtigt mange mennesker, siger kredsformanden, der også er direktør for boligselskabet AAB.

Lejernes egne sparekroner

Han eget boligselskab, AAB, har ikke boliger stående på ventelisten til renovering. Men udspillet kan sætte skub i en venteliste, der tæller 4.172 almene boliger alene i Aarhus.

- Det er en enorm venteliste, hvor folk har stået i kø i mange år, og når man står der, er projektet grundigt bearbejdet, og der er et reelt behov for renovering, siger kredsformanden.

Modsat andre faggrupper, der beder staten om penge, kommer vi selv med pengene i baglommen.
Anders Rønnebro, kredsformand i Aarhus for Boligselskabernes Landforening

Det er da så at sige også er lejernes egne sparekroner, der frigives.

- Modsat andre faggrupper, der beder staten om penge, kommer vi selv med pengene i baglommen. Lejerne selv har sparet op til det her over huslejen, siger Anders Rønnebro, kredsformand, Boligselskabernes Landforening

Er beløbet passende?

- Det kan jeg ikke svare på. Om ti år vil vi måske sige, at vi skulle have gjort mere, det er ikke til at vide. Men det er i hvert fald stort skridt i den rigtige retning, siger kredsformanden.

Genrefoto. Foto: Anne Bæk - Ritzau Scanpix

V: Bedre sent end aldrig

Venstres boligordfører meldte ud for en måned siden, at det var lige til højrebenet at frigive midlerne til renovering af almene boliger.

Og det får Gert Bjerregaard fra Venstre i Aarhus til i dag at sige:

- Bedre sent end aldrig, Nu handler det om, at få det implementeret hurtigst muligt. Der må ikke gå bureaukrati i den, siger Gert Bjerregaard, der sidder i Teknisk Udvalg samt Social- og Beskæftigelsesudvalget i Aarhus for Venstre.

Gert Bjerregaard (V) mener, at det er en kende sent, at regeringen er kommet med sit udspil. 

Er beløbet det rigtige?

- Umiddelbart lyder det som et højt beløb, men vi ved også, at når det kommer til at se på den almene boligmasse, er der et rigtigt stort efterslæb. Min bekymring er, at når det her skal smøres ud over de næste seks år, så kan det vise sig at være for lidt. Uanset bør vi rykke så meget frem som muligt, for jeg tror, det er her i begyndelsen, at vi kan få den største effekt til at modvirke arbejdsløshed, siger Gert Bjerregaard.

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her