Sætter ild til musik

Mød en dansk mester i ScienceShow

Ild, eksplosioner og ekstrem kulde er blot nogle af ingredienserne, når Johan Kruse Mortensen og hans fysikteam rejser rundet i landet med deres fysikshow og underviser skoleelever.

Og nu har holdet fået beviset på, at de laver Danmarks bedste såkaldte ScienceShow. Ved det netop overståede DM i ScienceShow, der blev afholdt på Danmarks Tekniske Universitet, vandt de aarhusianske fysikstuderende over seks andre fysik- og kemishows.

I Go' Aften Østjylland fortæller Johan Kruse Mortensen, hvad det egentlig er for en disciplin, han nu er blevet danmarksmester i.

- Vi tager ud på hovedsageligt gymnasier - men også ned til ottende klasser på folkeskoler - og laver fysikforsøg. Så i stedet for, at fysikken skal være tavleregning og meget teoribaseret, så præsenterer vi nogle ting, som man kan møde i sin dagligdag. Nogle ting man kan undre sig lidt over og laver nogle spændende visuelle effekter, siger han.

Sætter ild til Carpark North

I Go' Aften Østjylland har Johan Kruse Mortensen medbragt to forskellige apparater, der med gas og ild kan visualisere lydbølger.

Og for at give det hele et ekstra pift tager showfysikeren forsøget et skridt videre og sætter musik til forsøgsopstillingen. Blandt andet sætter han ild til sangen More med rockbandet Carpark North, og det pift er noget, der vækker tilskuernes interesse ude på skolerne.

- De der telefoner, man ikke må have fremme i timerne, kommer lige pludselig frem og begynder at filme det, og folk modtager det generelt rigtig positivt. Det er et af de forsøg, der virker ret godt, siger han.

Du kan se, hvordan det ser ud, når Johan Kruse Mortensen bruger ild til at visualisere musik, i klippet herover. Du kan også se det i onsdag i Go' Aften Østjylland kl. 18.20 og 21.20.

regionshospital Regionshospitalet Silkeborg sygehus hospital

Ny udmelding: Der er ikke sket brist i patientsikkerheden på Silkeborg Sygehus

corona test podning

Mange danskere skammer sig over at få corona - 19-årig følte sig som 'et monster'

COVID-19 LIVE
Mundbind

Fejl hindrer folk i at se deres coronasvar på sundhed.dk

havbrug

Ny udvikling i sag om millionsvindel: Miljøordfører vil have bedre kontrol med havbrug

def_thumb,50_percent

Nu hiver de skorstenen op af havnen

Udestue

Flemming har været coronasmittet og isoleret fra familien i fem uger