Sur smiley til slagter: Alt for varmt kød i køledisken
Kødet er for varmt i køledisken hos Vesterbro Slagter på Vesterbrogade i Aarhus. Det måtte Fødevarestyrelsen konstatere ved seneste besøg den 10. april. Derfor har slagteren, der også fik kritik for manglende rengøring, nu en sur smiley.
- I salgsdisken er der målt en opbevaringstemperatur på 13 grader ved fersk hakket oksekød, oplyser Fødevarestyrelsen i sin kontrolrapport.
Ifølge loven må hakket kød højst være fem grader, når det ligger klar i detailhandlen.
Indehaveren af slagteren forklarede selv til Fødevarestyrelsen, at termometeret i salgsdisken faktisk havde stået og blinket på 15,4-15,6 grader hele dagen, men han syntes, at disken virkede kold nok.
I salgsdisken opbevares også diverse udskæringer af fersk okse og lam, og alt kødet lå altså ved for høj en temperatur.
Udover det varme kød fik slagteren også kritik for manglende rengøring. Især redskaber brugt til opskæring af kød var ikke grundigt nok rengjort, lød det fra styrelsen.
Fik bøde og kan vente nyt besøg
- På skærebrættet er der på oversiden synlig frisk kødsaft, på undersiden er skærebrættet fugtigt og det har mange sorte jordslåede plamager, står der i kontrolrapporten.
Slagteren mener, at man gør rent med varmt vand og sæbe.
Slutteligt blev det konstateret, at virksomheden ikke kunne fremvise dokumentation for opbevaringstemperaturer efter 15. januar.
- Det er min bror, der står for det, sagde indehaveren.
Vesterbro Slagter fik udover den sure smiley en bøde på 5000 kroner samt beskeden om, at der kommer et nyt kontrolbesøg inden længe.