Unge går på gaden for større tryghed i nattelivet
Unge Ravne er frivillige, der er på gaden om natten for at støtte andre unge. Nu går Aarhus kommune ind med økonomisk støtte til projektet.
De fleste kender nok til den gule farve med den sorte ravn.
Men personerne, der bærer logoet, plejer at være en anelse ældre.
Nu bæres natteravnenes logo også af unge, for de almindelige Natteravne har nu fået selskab af de Unge Ravne, der skal være med til at sørge for sikkerheden i nattelivet.
- Vi holder øje. For eksempel hvis der er én der ligger, og ikke har det godt inde på en bar, så kan vi tage kontakt og høre, om han er okay og tilbyde vores selskab, siger Nicklas Inchai Nielsen, der er frivillig hos de Unge Ravne i Aarhus.
- Vi kan møde dem i øjenhøjde på en helt anden måde, end natteravnene kan. Vi er mindre autoritære og lidt nemmere at snakke med og gå til, fordi det ikke er en voksen, siger Astrid Bugge Konradsen, der også er frivillig blandt de Unge Ravne.
Unge Ravne er et fællesskab af frivillige mellem 20 og 30 år. De går deres ture i byen i weekenden og til store events, hvor man kan møde dem både på gaderne og på barer og klubber, hvor unge fester.
Unge Ravne har eksisteret i Aarhus siden efteråret 2021.
Tryghed i nattelivet
I 2022 har Aarhus Kommune valgt at støtte foreningen med 100.000 kroner som et led i at gøre det aarhusianske natteliv mere trygt.
- Vi ved, at der mange, ikke mindst kvinder, der godt kan føle sig utrygge i vores natteliv, og det har vi brug for at tage hånd om, og der er de unge ravne et af buddene på, hvordan vi kan gøre det, siger Jacob Bundsgaard, der er borgmester i Aarhus Kommune (Soc. dem).
De Unge Ravne bliver klædt på til at bevæge sig rundt i nattelivet og snakke med andre unge. Blandt andet får de kursus i førstehjælp og konflikthåndtering.
Men der er grænser for, hvor langt de skal gå for at løse eventuelle konflikter, de møder i byen, lyder det fra projektlederen for de Unge ravne:
- De unge kan være med til at deeskalere en konflikt som er ved at optrappe. De skal ikke stå midt en konflikt og løse den. Der er det professionelle og politi, der skal involveres, siger Turid Christensen, projektleder for de Unge Ravne ved Fonden for Socialt Ansvar.
Håber på flere frivillige
Der er i øjeblikket omkring 30 frivillige Unge Ravne i Aarhus. Og både byens borgmester og de Unge Ravne selv håber, at der kommer endnu flere til:
- Vi håber, at det her kan udvikle sig og vokse, så der er endnu flere der får lyst til at sætte en god ramme om vores færden i nattelivet, siger Jacob Bundsgaard.
- Det er lige præcis det, jeg håbede det ville være. Vi har nogle fede oplevelser i byen sammen, hvor vi føler, at vi kan gøre en forskel, lyder det fra Astrid Bugge Konradsen.
Du kan læse mere om de Unge Ravne her.