Færre børn skal mistrives: Ekstra besøg af sundheds-plejerske

Småbørnsforældre i Favrskov får fremover tilbudt et ekstra besøg af sundhedsplejersken. Det skal forebygge blandt andet mistrivsel og usunde madvaner

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Arkivfoto Foto: Johan Gadegaard - Ritzau Scanpix

For at sætte fokus på sundhed og trivsel får småbørnsforældrene i Favrskov Kommune fremover tilbudt et ekstra besøg af sundhedsplejersken, når barnet fylder treogethalvt år.

Normalt stopper kontakten med sundhedsplejersken, når barnet er ni måneder gammelt og genoptages ikke før ved seks år.

Med det ekstra besøg skal sundhedsplejersken vejlede forældrene, hvad enten det handler om børneopdragelse eller madvaner, lyder det fra Lone Glarbo (V), formand for Social- og Sundhedsudvalget i Favrskov Kommune.

- Besøget kan handle om mistrivsel, spørgsmål omkring børneopdragelse - eller om, hvad for noget mad børnene skal have. At de ikke skal leve af eksempelvis fiskefingre og Danone-yoghurt, siger hun.

Ved hjælp af vejledning om sunde madvaner håber Lone Glarbo, at sundhedsplejerskerne kan være med til at forhindre overvægt, hvilket, hun mener, vil være til gavn for både børnenes helbred og kommunens økonomi.

Svært at ramme de rigtige

Familierne bestemmer selv, om de er interesserede i, at sundhedsplejersken kommer forbi.

Selvfølgelig kan der være nogle, der siger ’ja tak’ til tilbuddet, som ikke har behov for det, og det er der ikke noget at gøre ved. Hellere snakke med 10 for mange end tre for lidt.
Lone Glarbo (V), udvalgsformand, Favrskov Kommune

De modtager et brev i e-boks, hvor de bliver bedt om at udfylde et spørgeskema og derefter svare på, om de vil have besøg eller ej.

Lone Glarbo er opmærksom på, at det kan være svært for kommunen at sørge for, at det er de rigtige familier, der får hjælp.

- Selvfølgelig kan der være nogle, der siger ’ja tak’ til tilbuddet, som ikke har behov for det, og det er der ikke noget at gøre ved. Hellere snakke med 10 for mange end tre for lidt, siger hun.

Hun er også bevidst om, at der kan ske det omvendte.

Nemlig at familier, hvor børnene er meget udsatte, ikke har interesse i, at en ansat i kommunen aflægger et visit, og derfor takker nej.

- Men jeg har tillid til, at de nok skal blive opdaget andre steder i vores socialsystem, siger Lone Glarbo.

Tiltaget er nyt, og derfor kan Lone Glarbo ikke sige, om det bliver tre eller 300 familier, sundhedsplejersken skal rykke ud til.

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her