Trinbræt på vej i Stilling og Laurbjerg: Det er fantastisk

Politikere har fundet 12 millioner kroner til trinbræt i Laurbjerg og Stilling

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et flertal uden om regeringen har aftalt at afsætte 12 millioner kroner til opførelsen af trinbræt i henholdsvis Laurbjerg og Stilling, og det vækker stor glæde hos borgmestrene i Favrskov og Skanderborg.

Genåbningen af togstationerne i Laurbjerg og Stilling er rykket et skridt nærmere en realitet, efter et flertal uden om regeringen fredag har aftalt at afsætte 12 millioner kroner til etableringen af trinbræt i de to byer som en del af en aftale om fordeling af 762 millioner kroner over to år til den kollektive trafik

Dermed kan borgerne i de to østjyske byer måske snart se frem til – igen - at kunne stå af og på toget i deres egen by.

- Vi har aldrig været tættere på en genåbning af stationen i Laurbjerg, som vi er nu. Hvis det lykkes, betyder det, at vi kan få øget vækst i lokalområdet, siger Nils Borring (S), borgmester i Favrskov, til TV 2 | ØSTJYLLAND og forklarer, at kommunen lige nu afventer en rapport, der skal sandsynliggøre, om togene kan stoppe ved stationen på grund af en hældning på strækningen. Men vender den rapport tommelfingeren op, kan etableringen af et trinbræt meget vel være på trapperne.

Laurbjerg ligger i Favrskov Kommune Foto: Google Maps

I Skanderborg Kommune, som Stilling er den del af, er borgmesteren ligeledes en glad mand.

- Vi har arbejdet på at få stationen genåbnet i flere år, så det er fantastisk og en glædens dag i Skanderborg og ikke mindst i Stilling. Det er vigtigt både for erhvervslivet og borgerne i området, at man kan komme toget til og fra Stilling, siger Jørgen Gaarde (S) til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Stilling har tidligere haft en station og senere et trinbræt. Tilbage i 1979 var den mere end hundrede år lange æra dog slut. På dette tidspunkt blev trinbrættet nedlagt.

De seneste år har borgere, politikere og erhvervsliv kæmpet for at få trinbrættet tilbage - og nu lysner det altså, selvom der endnu er et stykke vej, da projektet endnu ikke er projekteret og også skal behandles politisk.

VIDEO: Beboere, virksomheder og politikere kæmper for trinbræt i stilling. Se den historie fra 19. marts 2016 

Henrik Bratbøl, formand for Stilling-Gram Borgerforening, glæder sig over, at trinbrættet nu er rykket et gevaldigt skridt nærmere.

-Det er fantastisk, at flere års kamp ender ud i noget positivt. Det er en stor mærkesag for området, så det er en befrielse, at der kommer noget positivt ud af det, siger Henrik Bratbøl og fortsætter:

- For seks år siden gik borgere, erhvervsliv og foreninger sammen om Vision 2020. Første fase i det projekt var at få toget til at stoppe i Stilling igen, for hvis man får togene tilbage, vil det betyde, at byen og området udvikler sig omkring det, siger formanden.

Udover de 12 millioner kroner til etableringen af trinbræt i de to byer, har partierne bag uden (S, DF, RV, SF og EL) sendt 40 millioner kroner af sted til Aarhus Letbane. Penge, der skal bruges på forundersøgelser og en miljøundersøgelse, VVM, af en etape 2 af projektet.

Du kan se mere om trafik-millionerne i nyhederne på TV 2 | ØSTJYLLAND fredag aften klokken 19.30.

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her