Ny ordning: Din kone får et job, du får en jobsamtale
Ny ordning mellem erhvervsliv og kommune skal få flere til at bosætte sig i kommunen.
Hvis din kone får et job, får du en jobsamtale.
Sådan lyder en ny ordning, som skal lokke kvalificeret arbejdskraft til Grenaa og hele Norddjurs Kommune.
Ægtefælleordningen er et samarbejde mellem erhvervslivet og kommunen, og målet er at få flere til at bosætte sig i kommunen.
Fald i beboerantal
Den nye ordning skal ses i lyset af, der er 2020 bor godt 600 færre personer i kommunen i forhold til 2019.
- Vi vil gerne, at dem, som får et job i Norddjurs Kommune tager deres ægtefælle med herop og bliver bosat her, siger souschef for Jobcenter Norddjurs, Kirsten Tranekjær Søgaard, til TV2 ØSTJYLLAND.
I 2019 boede 37.680 2020 personer i Norddjurs Kommune. I 2020 hedder tallet 37.089 591.
Rikke og Kristian gjorde det
Et af de par, der har taget ordningen i brug, er Rikke Alsbjerg Schøning og Rasmus Kristian Schøning.
De flyttede fra Skive til en landsby nær Grenaa for to år siden. Det sket i forbindelse med, at Rikke fik et job som museumsformidler.
- Når man arbejder inden for kulturbranchen eller er uddannet inden for branchen, så må man slå til, når man får tilbudt en fast stilling – og især ret hurtigt efter, at man er færdiguddannet, siger Rikke Alsbjerg Schøning.
Da parret flyttede til Norddjurs Kommune var Rasmus Kristian Schøning ledig. Nu er han ansat som administrationsansvarlig i Nymark & Fogh Teknik, der er en moderne maskinfabrik.
Brug for kvalificeret arbejdskraft
Jobbet blev virkelighed via et samarbejde mellem Norddjurs Kommune og Erhverv Grenaa. Ordningen er udsprunget efter et ønske fra flere virksomheder i kommunen.
- Virksomheder i Norddjurs Kommune har meget stort behov for at kunne tiltrække kvalificeret arbejdskraft, og det er på alle niveauer, ejer af Nymark og Fogh Teknik, Søren Nyholm, til TV2 ØSTJYLLAND og fortsætter:
- I vores tilfælde, hvor vi har ansat Rasmus som den første akademiker i virksomheden er et bevis på, at det er på alle niveauer, at vi har behov for kompetent arbejdskraft.
Indtil videre er 10 virksomheder med i den såkaldte ægtefælleordning i Norddjurs Kommune. Håbet er, at mange flere virksomheder kommer med.