"Kom, fest og dans for sidste gang i år": - Det har vi ingen skrupler over

I morgen - fredag - skal nattelivet lukke ned. Torsdag aften bliver altså årets sidste mulighed for at feste hele natten - og det kommer mange til ifølge natklubsejer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
I aften er sidste aften med fest og dans til klokken 5 i år. Foto: Colourbox

Der bliver ingen vilde byture resten af året. Det betyder blandt andet, at to af årets største gå-i-byen-dage - nemlig 1. juledag og nytårsaften - er aflyst.

Nu holder vi en sidste fest, og derefter fortsætter vi selvfølgelig med at rette os ind efter reglerne.
Søren Bryder, medejer af Jagtbar

Torsdag aften bliver dermed årets sidste chance for en fest til klokken 5 og en tur på dansegulvet. Og den mulighed har flere diskoteker valgt at benytte sig af.

Blandt andet Jagtbar i Randers, som på Facebook reklamerer for aftenens torsdagfest som "Årets sidste fest til kl. 5", som de forventer bliver en kæmpe fest.

- Myndighederne har givet os en sidste aften at feste i, og det vil vi benytte os af. Vi følger reglerne, så det har vi ingen skrupler over, siger medejer af Jagtbar, Søren Bryder, til TV2 ØSTJYLLAND.

Også den randrusianske bar og natklub Rustik & Flamingo har reklameret for en "vanvittig nedlukningsfest" på Facebook. TV2 ØSTJYLLAND har hele dagen forsøgt at få en kommentar fra natklubben, men de er ikke vendt tilbage på vores henvendelser.

Det var på et pressemøde onsdag aften, at statsminister, Mette Frederiksen (S), meddelte, at nattelivet skal lukke ned fra fredag kl. 16, og at natklubber, barer og lignende ikke må holde åbent efter midnat.

Det er altså helt efter de gældende regler og retningslinjer, at diskotekerne fortsat kan holde åbent til kl 5 torsdag. Og de to randrusianske natklubber er langt fra de eneste, der holder en sidste fest. Det fortæller Søren Bryder, der i løbet af dagen har drøftet sagen med flere andre natklubejere.

- Hvis restriktionerne var sådan, at vi ikke skulle holde flere fester, så skulle de jo have sagt i går, at det gælder med det samme. Vi gør ikke noget forkert med det her, siger Søren Bryder.

Overblik over de nye restriktioner

Fra 10. december klokken 16:

Nattelivet lukkes ned og må ikke holde åbent efter midnat. Det gælder natklubber, diskoteker og lignende. Der kan heller ikke købes alkohol i butikker fra midnat til klokken 5.

Forbud mod at samle flere end 50 stående gæster ved indendørs koncerter og lignende.

Indførelse af krav om mundbind eller visir for både gæster og ansatte på serveringssteder. Dog med undtagelse af siddende gæster samt ansatte med coronapas.

Fra 15. december:

I grundskolerne hjemsendes børnene fra 0. til 10. klasse fra og med onsdag 15. december til og med 4. januar. Det gælder dog ikke elever på specialskoler og specialklasser.

Også sfo'er og andre fritidstilbud holdes lukket i samme periode.

Der tilbydes nødpasning for elever omfattet af lukningen.

Fra 19. december:

Efterskoler og frie fagskoler skal holde lukket til og med fredag 7. januar.

Restriktionerne er ifølge Søren Brostrøm foreløbig sat til at vare i fire uger.

Anbefalinger:

Virksomheder opfordres til at aflyse årets julefrokost på grund af høje smittetal. Mette Frederiksen opfordrer også alle danskerne til at skrue ned for julefrokoster og sociale arrangementer.

Private og offentlige arbejdspladser opfordres til at indføre hjemmearbejde i videst muligt omfang.

Der er ledige vaccinetider, og derfor har statsministeren følgende opfordring: - Har du booket tid til et tredje stik, men først har fået tid om et par uger, vil vi foreslå, at du forsøger at fremrykke den.

Tror ikke en sidste fest påvirker smitten

På pressemødet blev det nævnt, at smitten især bliver spredt blandt børn, der endnu ikke er vaccineret.

Det hæfter Søren Bryder sig ved og pointerer, at det trods alt ikke er den aldersgruppe, der kommer og fester på Jagtbar.

Hvis man tænker sådan, at vi skal til at gøre mere, end hvad reglerne siger, så skulle vi vel også sende folkeskolelever hjem fra dags dato.
Søren Bryder, medejer af Jagtbar

Derfor tror han heller ikke, at deres sidste fest kommer til at påvirke smitten i samfundet.

- Hvis der skulle opstå et smitteudbrud efter vores fest, så vil vi selvfølgelig hjælpe, alt hvad vi kan med smitteopsporing og så videre. Men smitten kan jo opstå alle steder, siger medejeren af Jagtbar.

- Hvis man tænker sådan, at vi skal til at gøre mere, end hvad reglerne siger, så skulle vi vel også sende folkeskolelever hjem fra dags dato og ikke først fra den 15. december. Nu holder vi en sidste fest, og derefter fortsætter vi selvfølgelig med at rette os ind efter reglerne.

Frustration over hjælpepakker

Nedlukningen af nattelivet kommer som en kæmpe mavepuster for natklubberne, der har været hårdt ramt under corona. Nattelivet kunne senest genåbne den 1. september efter godt og vel halvandet års nedlukning.

- Vores branche er nok den, der har fået flest tæsk, sagde indehaveren af natklubben Tante Olga i Randers, Leif Bressum, til TV2 ØSTJYLLAND onsdag aften.

Han er især frustreret over, at han endnu engang skal bruge en masse tid på at finde hoved og hale i hjælpepakker.

- Belært af tidligere hjælpepakker, så falder man drastisk i det, man får godtgjort, hvis man blot har en lille omsætning. Og problemet er det samme i forhold til lønkompensation, sagde han.

Myndighederne lover kompensation

Torsdag eftermiddag står det klart, at hjælpepakker igen bliver en realitet for blandt andet nattelivet. Erhvervsminister, Simon Kollerup (S), fortalte på et doorstep, at et bredt politisk flertal igen er blevet enige om, at give hjælpepakker til de ramte erhverv.

Ifølge Simon Kollerup vil virksomheder og kulturliv kunne få kompensation for sine faste omkostninger helt frem til den 28. februar.

Det er et krav for kompensationen, at man oplever en nedgang i omsætningen på mindst 30 procent. Det gælder fra 1. december 2021.

Som noget nyt kan virksomheder søge om kompensation for faste omkostninger alene baseret på en nedgang i omsætning i december måned. Normalt skal man som virksomhed søge for to eller tre måneder.

Derudover vil tvangslukkede virksomheder i eksempelvis nattelivet og kulturlivet kunne få dækket samtlige faste omkostninger.

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her