Mangel på flygtninge-venner: - Det er ikke så synligt mere

130 flygtninge i Østjylland mangler en frivillig, der vil være deres flygtningeven.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det kan være svært, at blive integreret, når man kommer til et nyt land, og netop derfor oplever Dansk Flygtningehjælp og Røde Kors stor efterspørgsel blandt flygtninge efter frivillige venner eller netværkspersoner.

Faktisk er efterspørgslen så stor, at der lige nu er flere end 130 flygtninge i Østjylland, der mangler en lokal ven. Lige nu er der især mangel på østjyske børnefamilier, som vil mødes med flygtninge-børnefamilier.

- En af grundene kan nok være, at det ikke er så synligt mere. Der har været meget fokus flygtninge, hvad de skal, og hvor de skal være henne, men de mennesker vi taler om, er jo mennesker, der har opholdstilladelse og ret til at bo i Danmark, og nu bor de her og de vil rigtig gerne. Så måske er det bare, at man ikke er så opmærksom på det mere, siger Line Miller Sukrow konsulent for Dansk Flygtningehjælp Østjylland.

Konsulent ved Dansk Flygtningehjælp Line Miller Sukrow tror, at en af grundene til, at folk ikke melder sig som frivillige, er, at problemet ikke er så synligt.

Kirsten Henningsen er flygtningeven

En af dem, der har meldt sig som frivillig, er Kirsten Henningsen. Hun blev frivillig, da hun for fire år siden gik på pension.

Hun har været flygtningeven for Girmawit H. Gebrehans i to år nu, og hun mener også, at hun får noget den anden vej.

- Blandt andet det, at hun fortæller mig om, hvordan man gør i hendes kultur. Jeg har været inviteret til eritreisk kaffebord. Jeg har været inviteret til en eritreisk fest, som man nu gør det på den måde, og det synes jeg har været rigtig fint at opleve, siger Kirsten Henningsen.

Kirsten Henningsen og Girmawit Hebrehans har kendt hinanden i næsten to år.

Girmawit H. Gebrehans kom til Danmark fra Eritrea for tre år siden. Hun er ved at tage en uddannelse som social- og sundhedshjælper, og hun er glad for, at hun igennem de seneste to år har haft Kirsten Henningsen til at snakke med.

- Det betyder meget for mig. For det første udvikler jeg mig i sproget så hurtigt, og for det andet, så har jeg lært den danske kultur at kende, for eksempel hvordan en familie spiser mad og hygger sig, siger Girmawit H. Gebrehans.

Integrationsekspert og psykolog Mozhdeh Ghasemiyani mener, at flygtningevenner er vigtigt for flygtninges integration. Se mere herunder: 

 

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her