Efter flytning af varmestue: Voldsepisoderne er blevet færre
Det var ikke alle brugere af varmestuen, som i første omgang støttede op om dens nye placering. Men det har ændret sig.
Noget har ændret sig, siden varmestuen ved Klostertorvet flyttede tidligere i år.
For med varmestuen fulgte de fleste af dens brugere også, og det kan mærkes hos en café på Klostertorvet.
- Vi mærker, at vi har haft en stille og rolig sommer. Det vil sige, at vores gæster, og folk der har frekventeret Klostertorvet, har kunnet gøre det trygt uden at skulle være bange for at gå langs husmurene eller vende rundt og gå tilbage og holde deres børn for øjnene, siger medejer af Café Smagløs Claus Broberg til TV2 ØSTJYLLAND.
Det står i skarp kontrast til tidligere, hvor caféens ansatte og gæster var vidne til flere voldelige episoder.
- Det kunne være slåskampe, udadvendt adfærd, forsøg på overtagelse af borde med mad og drikkevarer. Så vi har haft nogle vanskelige år hernede, siger Claus Broberg.
Færre episoder med vold
Varmestuen, som Kirkens Korshær står bag, ligger nu ved Godsbanen. Her er lokalerne både lysere og mere rummelige - og det har haft en positiv effekt, mener varmestuens afdelingsleder, Per Meldgaard Andersen.
- Jeg har altså ikke ret mange voldelige episoder, hvor man har brug for at sende en hændelsesregistrering, siger han og tilføjer:
- Det er meget nemmere hernede, fordi man også kan bede folk om at tage lidt luft, hvile sig eller sige: "Nu tager vi lige et spil pool eller noget".
Over al forventning
Flytningen af varmestuen gik ifølge afdelingslederen over al forventning, selvom det ikke var alle brugere af varmestuen, som i første omgang støttede op om dens nye placering ved Godsbanen.
- De hardcore brugere af Klostertorvet følte jo nok, at nu har de ikke deres sted længere. Men vi oplever også brugere, som var meget protesterende dengang og insisterende på at blive, de begynder altså også at finde herned, siger Per Meldgaard Andersen.
Den nye varmestue ved Godsbanen besøges dagligt af op mod 120 brugere.