Her er det mest søgte studie i Aarhus

Så blev det afgjort, hvem der er kommet ind på deres drømmestudie

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Der er særlig rift om pladserne på ét studie på Aarhus Universitet, nemlig medicin.

Natten til lørdag fik næsten 90.000 unge svar på, om de er kommet ind på deres drømmestudie.

I Aarhus har der været en klar favorit hos ansøgerne. Hele 2.827 havde nemlig valgt medicin som førsteprioritet.

496 kom ind på det eftertragtede studie, der kræver et snit på 11,2.

I alt er 812 ansøgere blevet tilbudt en studieplads på Health, der udbyder uddannelser inden for hele det sundhedsvidenskabelige felt, blandt andet læge, tandlæge, idræt og folkesundhedsvidenskab.

8 ud af 10 får førsteprioritet

I alt 7.314 ansøgere tilbydes i år optagelse på en bacheloruddannelse ved Aarhus Universitet. Det er samme niveau som sidste år.

- Jeg vil gerne sige et stort tillykke til alle de mange dygtige, unge mennesker, der er blevet tilbudt en studieplads på Aarhus Universitet. Vi glæder os til at byde jer velkommen i Aarhus, Emdrup og Herning, siger prorektor for uddannelse Berit Eika i en pressemeddelelse.

VIDEO: Her er tre af de mange tusinde håbefulde unge, der i går så frem til en nat fuld af spænding. Indslaget er fra 27. juli 2018.

Aarhus Universitet modtog i år mere end 27.000 ansøgninger - 10.000 havde AU som førsteprioritet.

Godt 82 procent af det samlede antal tilbudte studiepladser tilbydes ansøgere, som har haft den pågældende uddannelse som førsteprioritet.

Aarhus Universitet oplever desuden en stigning i antallet af ansøgere med høje karakterer, hvilket har resulteret i højere grænsekvotienter. Andelen af uddannelser på AU med grænsekvotient udgør i år 67 procent af det samlede udbud af uddannelser. Det tal var 63 procent i 2017.

Ikke plads til alle

- Vi oplever igen i år, at en stor del af vores ansøgere er kommet ind på det studie, de har valgt som førsteprioritet. Det, ved vi, er en meget motiverende faktor for de mange ambitiøse unge mennesker, der er søgt ind på Aarhus Universitet, siger Berit Eika.

- Igen i år oplever vi en stigning i kvotienten på en lang række af vores uddannelser. Det betyder, at vi ikke har kunnet tilbyde en studieplads til alle, der har søgt ind hos os. Der er dog stadig ledige studiepladser, og vi opfordrer derfor til, at man tager kontakt til vores studievejledere, som sidder klar til at rådgive, siger Berit Eika.

Fordelingen af studiepladserne på Aarhus Universitets fire fakulteter ser således ud:

Health

På Health er 812 ansøgere blevet tilbudt en studieplads.

Der ses en stigning i antal tilbudte studiepladser på uddannelserne i medicin og klinisk tandtekniker.

Kilde: Aarhus Universitet

Arts

På Arts er 1917 ansøgere blevet tilbudt en studieplads.

Optaget på de erhvervssproglige uddannelser ligger på niveau med sidste år - dog med mindre stigninger på engelsk og spansk. På Arts ses generelt en mindre tilbagegang i antal udbudte studiepladser, hvilket er en konsekvens af dimensioneringsloftet.

Kilde: Aarhus Universitet

Aarhus Business and Social Sciences

På Aarhus BSS er 2590 ansøgere blevet tilbudt en studieplads - det er på niveau med sidste år.

Kilde: Aarhus Universitet

Science and Technology

På ST er 1995 ansøgere blevet tilbudt en studieplads, hvilket er en stigning i forhold til 2017.

Stigningen kan hovedsageligt tilskrives ingeniøruddannelserne, der tilbyder 81 flere pladser sammenlignet med sidste år. På datalogi er antallet af studiepladser steget med 17% ift. 2017.

Kilde: Aarhus Universitet

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her