Politiet erkender fejl i sag om bortførelse af barn

Østjyllands Politi har ikke fulgt op på en henvendelse fra sidste år, hvor et barn blev kortvarigt bortført fra sin daginstitution

En 33-årig mand er sigtet for seksuelt overgreb og bortførelse af en blot fireårig pige. Pigen blev onsdag fjernet fra Børnehuset Snogebæksvej i Aarhus V, hvor hun blev taget med til en nærliggende adresse og ifølge politiet udsat for seksuelt overgreb.

Nu viser det sig, at Østjyllands Politi også sidste år fik en lignende henvendelse om et barn, der var blevet bortført over et hegn fra en børnehave, der også ligger i Aarhus-området.

Det bekræfter Søren Aakjær, børn- og ungechef i Aarhus Kommune, over for TV2 News. 

Dengang vurderede Østjyllands Politi, at der ikke var noget at gå videre med, men efter onsdagens episode har politiet nu omgjort den beslutning og åbnet sagen igen.

Klaus Arboe Rasmussen, der er chefpolitiinspektør hos Østjyllands Politi, bekræfter at politiet fik en henvendelse om et lignende forhold i maj 2016, hvor en mand løftede en pige over et hegn ved en institution i Aarhus, og han erkender, at politiet i den forbindelse har lavet en fejlvurdering. 

- Den burde vi have fulgt op på, men der er sket en fejlvurdering fra politiets side. Nu er vi blevet gjort opmærksomme på sagen igen, og vi følger nu op på den. Hvad vi præcis gør, kan jeg ikke afsløre, da der nu pågår en efterforskning, siger Klaus Arboe Rasmussen fra Østjyllands Politi til TV2 ØSTJYLLAND. 

I forbindelse med sagen fra i onsdags blev den 33-årige mand varetægtsfængslet i fire uger ved et grundlovsforhør i Retten i Aarhus. 

Da sagen fra sidste år dukkede op, gik politiet ikke videre med den.

- Da den sag kom frem, vurderede politiet ikke, at der var noget at gå videre med. Så der kom ikke nogen sag ud af det dengang, siger Søren Aakjær og uddyber:

- Vi er nu blevet gjort opmærksom på den sag, og vi har genfremsendt den til politiet, så den kan indgå i efterforskningen.

Den 33-årige mand, som er sigtet for bortførelse og sexovergreb, har tidligere været ansat hos Aarhus Kommune. Det bekræfter Søren Aakjær. 

- Vi er i gang med at afdække, hvad det er for nogle ansættelsesforhold, han har haft. Han har haft flere ansættelsesforhold hos Aarhus Kommune – formentlig som vikar, siger Søren Aakjær. 

Han oplyser, at kommunen inden ansættelsen af den 33-årige indhentede den påkrævede børneattest, ligesom man havde en samtale med ham.

- Der har ikke været nogle forhold, som har indikeret, at han ikke kunne arbejde i vores organisation, siger Søren Aakjær.

Der er ikke nødvendigvis nogen sammenhæng mellem episoden fra sidste år og episoden i onsdags. 

Hør mere fra Klaus Arboe Rasmussen fra Østjyllands Politi i videoen øverst i artiklen. 

Hør fra Søren Aakjær her. 
68831D8A-B906-4C15-B772-C7684ACCB70B

Private firmaer tester for corona på 15 minutter

Magnus Heunicke

Regeringen klar med nyt corona-varslingssystem

def_thumb,50_percent

Forældre-forkælelse: Her kan mor se teater, mens barnet bliver passet

YouTuber som SOSU-assistent - Rasmus Brohave er SOSU-assistent for en dag

Kendt YouTuber skal få flere til at vælge SOSU-uddannelserne

Gudenaadalens Efterskole - Coronaudbrud

Stort smitteudbrud på østjysk efterskole: Flere elever i kø til coronatest

Eva Borchorst og Rabih Azad

Eva udfordrer Rabih i radikalt kampvalg: - Vi skal repræsenteres i hele kommunen