Supermarked åbner igen efter afblæst kemialarm

Tirsdag aften blev 35 personer evakueret fra supermarkedet, fordi flere havde fået det dårligt. Onsdag morgen åbner butikken igen.

Der var en underlig lugt i supermarkedet. Folk oplevede åndedrætsbesvær, ondt i hovedet samt kløen i hals og øjne. En enkelt kvinde fik det så skidt, at hun kort før kl. 19 tirsdag ringede 112.

Det førte tirsdag aften til en evakuering af Lidl på Christian X´s Vej i Viby, hvor såkaldte kemikaliedykkere med særligt målerudstyr forsøgte at finde frem til kilden til ubehaget. De kunne ifølge indsatslederen på stedet ikke konstatere nogle farlige stoffer, og alarmen blev afblæst. De personer, som oplevede ubehag efter besøget i butikken, blev tilset af en læge, men fik det hurtigt bedre.

Lidl er derfor onsdag morgen åbnet som sædvanligt kl. 7.

- Myndighederne har gennemgået og undersøgt alt til bunds og sagt, at der intet er at være nervøse for. Vi er derfor helt trygge ved at følge anvisningerne fra myndighederne og åbne igen, fortæller Morten Vestberg, der er kommunikationschef i Lidl til TV2 ØSTJYLLAND.

Video: Både brandfolk, kemikaliedykkere og politi var til stede ved Lidl tirsdag aften, da der var mistanke om et kemikalieudslip. 

Grove drengestreger

Han oplyser, at Lidl ikke har smidt fødevarer ud efter tirsdagens mistanke om kemikalieudslip.

- Alle anvisninger fra myndighederne er blevet fulgt, og vi har ikke fået besked på at smide noget ud. Der er blevet gjort rent, men da ulykken skete i indgangspartiet til butikken, har der ikke været en kontaminering ind i butikken, forklarer Morten Vestberg.

Et større område omkring Christian X´s vej og Jyllands Allé var afspærret i forbindelse med evakueringen. 
Et større område omkring Christian X´s vej og Jyllands Allé var afspærret i forbindelse med evakueringen. 

Peter Jessen var indsatslederen fra Østjyllands Politi ved tirsdagens evakuering, og han antydede tirsdag aften, at dét åndedrætsbesvær kunderne oplevede tirsdag aften kunne skyldes noget, der var blevet kastet ind i butikken.

- Der kan godt være kastet noget ind som en form for drengestreger, sagde han tirsdag aften til TV2 ØSTJYLLAND.

- Nu er vi i gang med at se noget videoovervågning fra stedet. Vi har selvfølgelig en masse vidner, som vi afhører. Jeg kan ikke udtale mig så meget om, hvad der er sket, men vi undersøger det nu.

Indsatsleder Peter Jessen fortæller, hvad der skete foran Lidl tirsdag aften. 

Bekymrende situation

Mistanken om et sundhedsfarligt kemikalieudslip fik tirsdag aften politiet til at lukke Lidl og afspærre et større område ved Christian X´s Vej og Jyllands Allé. Dramaet fik også toppen i Lidl til at rykke ud. Både butikschef, distriktschef og regionsdirektør kørte til butikken.

- Vi syntes også, at det var en bekymrende situation, og vi er glade for den professionelle håndtering af det fra myndighedernes side. Vi har fuld tillid til, at de finder ud af, hvad det var, siger Morten Vestberg, kommunikationschef i Lidt.

- Nu glæder vi os til at tage imod kunderne igen på Christian X´s Vej.

 

Rabih

Rabih genvalgt som spidskandidat for Radikale Venstre trods kampvalg

Sol skov efterår

Tæt på varmerekord mandag

20181030-175602-A_23Mb

Efter aflyste festivaler: Nu samles der vinterforråd ind til udsatte

Covid-19 Live:
Superliga

Coronakrisen breder sig hos superliganedrykker

20201031-132216-L-1920x1277we

Her er de fem nye danske risikoniveauer for coronavirus

Royal Denmark 01

19-årige fra Grenaa åbner online tøjsalg midt i coronatiden