Jesper måtte selv flytte død far: Det var ubehageligt
Det er både problematisk og uværdigt, når afdøde borgere bliver overladt til deres familie i samme tilstand, som de forlod livet. Det mener landets bedemænd
For to uger siden bankede to betjente på Jesper Ravn Rasmussens dør i Hosens. Betjentene fortalte ham, at hans far var død.
Jesper Ravn Rasmussens tog derefter ud til sin fars hjem, hvor han fandt ham i en tilstand, som han helst havde været foruden.
- Selve det syn, der fanger os, er ikke særlig behageligt. Da han er død, er han faldet og har fået sig en flænge i den ene side af hovedet og er fyldt med blod. Fordi han har ligget fremover på hovedet, er han helt lilla i den ene side af hovedet, siger Jesper Ravn Rasmussen til TV2 ØSTJYLLAND.
Da Jesper Ravn Rasmussens far var død på naturlig vis, tog ambulancefolkene ham ikke med. Det måtte han selv klare i samarbejde med sin bror og bedemanden.
- Der gik fem timer fra vi fandt ham, til vi kunne få hjælp fra bedemanden. I de timer står jeg bare og er dybt frustreret over, at min far ligger på gulvet og ser så ilde ud. Man ville bare gerne have haft lov til at sige farvel til sin far på en ordentlig måde, siger Jesper Ravn Rasmussen.
Årsagen er effektivisering
Jesper Ravn Rasmussen ønsker ikke for nogen andre, at de skal opleve det samme som ham, men ifølge næstformanden i Bedemændenes Brancheorganisation står et stigende antal personer i en situation som hans.
Tidligere tog ambulancefolkene de døde med, men på grund af effektiviseringer er de stoppet med det, hvis personen er død på naturlig vis.
- Jeg mener, at det er uværdigt for det menneske, som er dødt, siger næstformand i Bedemændenes Brancheorganisation Per Rasmussen og tilføjer:
- Man bliver nødt til at tænke over, hvordan man selv ville behandles, hvis man lå der.
Bedemændenes Brancheorganisation vil nu tage fat i sundhedsministeren for at sikre en højere respekt for afdøde borgere og deres pårørende.
Se mere i tv-indslaget øverst i artiklen.