Politi indrømmer dårlig sagsbehandling i pædofilisag: Nu indleder de en klagesag

Det tog et år for Sydøstjyllands Politi at afslutte en pædofilisag. Det er for dårligt, mener politiet selv, og de ser nu på, hvordan de undgår det fremadrettet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Politiinspektør ved Sydøstjyllands Politi Carit Andersen indleder nu en klagesag over politiets eget arbejde i en pædofilisag.

Tilbage i 2017 blev Pernille Ottesens søn udsat for krænkelser af en tidligere dømt pædofil mand.

Alligevel gik der et halvt år fra hendes anmeldelse, til manden blev afhørt af politiet. Og først et år efter var sagen afsluttet.

Efter TV2 ØSTJYLLAND har dækket sagen, har Sydøstjyllands Politi indrømmet, at sagsbehandlingen var alt for langsommelig.

- Det lyder som om, hun og hendes familie har haft en træls oplevelse med politiet. Det kan vi bestemt ikke være tilfredse med. Jeg har allerede været i kontakt med Pernille Ottesen, siger politiinspektør Carit Andersen fra Sydøstjyllands Politi til TV2 ØSTJYLLAND.

VIDEO: Pernille Ottesens søn modtog billeder, video og beskeder af krænkende karakter fra en tidligere dømt pædofil. 

Indleder klagesag

Sydøstjyllands Politi har nu valgt at indlede en klagesag. Det betyder, at politiet endnu engang vil undersøge de oplysninger, de har fået og afdække, hvorvidt de kunne have gjort noget anderledes.

Det oplyser politiinspektøren til TV2 ØSTJYLLAND.

 - Så kan vi bedre drage læring af forløbet. Vi i politiet ønsker jo, at borgerne møder et professionelt og dygtigt politi. Vi ved, at de møder et travlt politi, men derfor skal vi stadig være både professionelle og dygtige. Det omfatter i høj grad også den måde, vi møder borgerne, når de retter henvendelse til os i konkrete verserende sager, siger han til TV2 ØSTJYLLLAND.

VIDEO: Politiinspektøren ved Sydøstjyllands Politi, Carit Andersen, oplyser, at politiet nu vil undersøge, om de kunne have gjort noget anderledes i sagen, og hvad de skal ændre på fremadrettet.

Uacceptabelt langsomt forløb

Pernille Ottesen har valgt at dele sønnens historie netop for at råbe systemet op og i håbet om, at andre familier ikke skal gennem det samme følelsesmæssige helvede som deres.

- Hvordan forklarer man sin dreng, at der ikke sker noget? Han er bange for, at manden kommer efter ham og henter ham efter skole. Han spørger, om politiet ikke tror på ham, og om det er ham, der er noget galt med. Det er hårdt, fortæller Pernille Ottesen.

Familien får tilknyttet en advokat, Ole Møller Jespersen, der er mindst lige så fortvivlet over sagsforløbet. Et han aldrig har set så langstrakt i sådan en sag før.

- Forløbet er uacceptabelt langsomt. Det er usædvanligt, at det tager så lang tid. Når man har med børn at gøre, skal sagen fremmes effektivt og med en rimelig hurtighed af hensyn til barnet og familien, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Den langstrakte sagsbehandling - i en på papiret simpel sag at gå til - skyldes ifølge ham formentlig to ting: Dårlig koordinering mellem politikredse og lav prioritering.

- Man må konstatere, at her har man ikke prioriteret sagen tilstrækkeligt højt. Der er nogle indlysende hensyn, når vi har med børn at gøre, som man ikke har taget, siger advokaten.

Sagsforløbet

Uge 28 2017: Ofret og den dømte mødes for første gang til en crosslejr i Grenå.


16. marts 2018: Sagen opdages af drengens familie og anmeldes til Sydøstjyllands Politi.


10.april 2018: Drengens telefon er udlæst af Sydøstjyllands Politi.


13. juni 2018: Afhøring af ofret.


7. august 2018: Den tiltalte får en dom i en anden sag om blufærdighedskrænkelse.


4. oktober 2018: Afhøring af den tiltalte.


22. februar 2019: Tiltalefrafald til den tiltalte. Det vurderes, at hans dom afsagt i august 2018 ikke vil blive skærpet på trods af den nye sag.


20. juni 2019: Der sættes et endeligt punktum i sagen, da ofret bliver tildelt en erstatning på 8000 kroner.

 

Kilde: Østjyllands Politi og privat

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her