Blomster og bobler: Nyt og unikt kulturhus modtager gæst nummer 100.000

100.000 gæster har nu besøgt Maltfabrikken i Ebeltoft siden åbningen i sommer.

Udgivet Opdateret
Biblioteksleder Claus Pettersson (tv.) og museumschef Jørgen Smidt-Jensen (th.) er ovenud tilfredse med de mange mennesker, der indtil videre har besøgt Maltfabrikken, der er både bibliotek, museum og arkiv i ét kulturhus.

Fredag var en stor dag for folkene bag Maltfabrikken i Ebeltoft, da de kunne fejre, at gæst nummer 100.000 nu havde besøgt stedet.

Og det bare fire måneder efter, at de slog dørene op den 26. juni.

- Vi er blæst bagover. Som institution har vi ligger vandret, siden vi åbnede, siger Claus Pettersson, leder af bibliotekerne i Syddjurs, til TV2 ØSTJYLLAND.

Se TV-reportagen fra Maltfabrikken i Ebeltoft, der i går fejrede sig selv og sine brugere.

'Blæst bagover'

Og der er faktisk god grund til at være blæst bagover.

Biblioteket, museet og arkivet, der til sammen udgør 'BMA Maltfabrikken', har med 100.000 gæster på fire måneder nemlig ikke bare kunnet lægge deres besøgstal sammen.

De har kunnet tredoble det.

Æren gik til stamgæst Ejvind Skytte Christensen, der er en af stedets stamgæster. 

Stamgæst Ejvind Skytte Christensen blev gæst nummer 100.000.

Overrasket og glad vinder

Æren blev overrakt i går af både museums- og biblioteksleder med blomster og champagne.

- Jeg var sikker på, at gæst nummer 100.000 ville komme i går, så jeg blev meget overrasket over, at det blev i dag, siger Ejvind Skytte Christensen til TV2 ØSTJYLLAND.

Indtil nu har han besøgt stedet tre gange i ugen, hvilket vil sige omtrent 50 gange siden åbningen fore fire måneder siden.

Når man langs kysten kører ind mod Ebeltoft er det umuligt at undgå det store røde kulturhus, der løfter sig over bybilledet og det kuperede landskab. Udsigten deroppe fra er heller ikke så ringe.

Og han har tænkt sig at blive ved med at bidrage til besøgstallet fremover.

- Enten møder du nogen mennesker og ser noget, eller også så sidder du derhjemme og kigger på konen, og det har jeg snart gjort i 50 år, så det må være nok, siger han inden han når at få tænkt over, at konen også kan læse med.

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her