Attraktioner står i stampe: I tvivl om der bliver en sæson 2020

De østjyske forlystelses- og dyreparker er nu lige stinkende standby, mens de venter på at få at vide, hvornår de må lukke gæster ind.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
VIDEO: De østjyske forlystelses- og dyreparker aner ikke, hvornår de kan lukke gæster ind. Flere er ligefrem usikre på, om det bedre kan betale sig at holde lukket i 2020 og først åbne igen til næste år.

Frustrationen er tydelig at spore hos Henrik Herold, der er direktør i Randers Regnskov.

Han havde satset på at kunne åbne igen om tre uger, men nu ser det i værste fald ud til, at regnskoven skal holde lukket det meste af sommeren.

- Når horisonten er så lang, så bliver følgerne katastrofale. Ikke kun for os, men jo også for alle dem, der har leveret de varer, vi har her i entréen. Det er lokale virksomheder, som skulle have solgt de her ting, så det her spreder sig jo som ringe i vandet, siger Henrik Herold til TV2 ØSTJYLLAND.

I juli måned plejer Randers Regnskov at blive besøgt af omkring 50.000 gæster. Men sommeren 2020 ser lige nu usikker ud.

Han er omringet af tøjdyrsslanger, specialøl, bøger om dyrelivet og meget andet, som ikke bliver langet over disken lige foreløbigt.

Attraktioner som Randers Regnskov ved endnu ikke, hvornår de kan invitere gæster indenfor. Men eftersom Statsminister Mette Frederiksen (S) i mandags meldte ud, at forbuddet mod større forsamlinger fastholdes til og med august, bliver der ikke ligefrem set lyst på den nære fremtid.

- Hvis vi får lov til at åbne, så skal vi i hvert fald op på at måtte have 1000 inde ad gangen, før det virkelig batter noget, siger Henrik Herold.

Har opgivet håbet

De dystre briller er efterhånden også taget på hos Tivoli Friheden i Aarhus, hvor man indtil videre har måttet udskyde sæsonåbningen hele tre gange.

- Tro er noget, man har i kirken om søndagen efterhånden. Vi har egentlig håbet flere gange, men jeg har opgivet håbet nu, og må se, hvad der kommer, siger direktør i Tivoli Friheden Henrik Ragborg Olesen til TV2 ØSTJYLLAND.

Parken bruger noget af ventetiden på at forberede sig på, at der kan komme forskellige restriktioner, når de engang må skyde sæsonen i gang.

Der skal gerne komme mellem 2000 og 3000 gæster på én dag, hvis det skal give økonomisk mening for Tivoli Friheden at holde åbent.

- Det kan være, at der er en begrænsning på, hvor mange gæster vi må have inde ad gangen. Det kan være, vi skal sørge for, at der er afstand mellem folk i køen til forlystelserne. Det kan være, at man kun må køre i hver anden rutsjebanevogn, remser direktøren op.

Det er dog begrænset, hvor strenge restriktionerne må være, hvis det overhovedet skal kunne svare sig at lukke gæster ind.

- På en ganske almindelig dag skal vi op på 2-3000 gæster, før det giver mening at holde hele forretningen i gang, siger Henrik Ragborg Olesen.

Kan være lettere at springe sæsonen over

Hos Ree Park Safari i Ebeltoft bliver dyrene naturligvis fodret og passet, som de plejer, selvom der ikke kommer nogen gæster for at kigge på dem, men udover det kører maskineriet på lavest mulige blus.

Dyreparkens direktør er i tvivl, om det er fordel helt at springe 2020-sæsonen over.

- Restriktionerne kan blive så hårde og voldsomme, at det faktisk ikke kan betale sig for os at holde åbent. Så kan det faktisk være lettere bare lige at overleve og sørge for, at vores dyr har det godt, og så vente på en 2021-sæson, siger Jesper Stagegaard, direktør i Ree Park Safari, til TV2 ØSTJYLLAND.

Ikke så frygteligt langt derfra i Skandinavisk Dyrepark klamrer man sig fast til håbet lidt endnu, for konsekvenserne ved en sløjfet sæson er for ubærlige.

Isbjørnen i Skandinavisk Dyrepark må spejde langt efter tilskuere.

- Det tør jeg slet ikke tænke på, siger direktør i Skandinavisk Dyrepark Frank Vigh-Larsen til TV2 ØSTJYLLAND.

TV2 ØSTJYLLAND har spurgt Sundhedsministeriet, hvornår forlystelsesparkerne kan forvente at åbne. Men det havde ministeriet ikke et svar på onsdag. Hvis det ender med, at parkerne skal holde lukket hele sommeren, kræver Venstre dog, at de skal have en kompensation.

- Vi kan ikke risikere, at store forlystelsesparker – og vores kulturinstitutioner generelt – bliver ramt så hårdt på pengepunge, at de ikke overlever den her krise, siger kulturordfører for Venstre Britt Bager.

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her