Hold øje med de grønne skilte på stranden: De kan redde liv

Badegæsterne valfartede onsdag til de østjyske strande, og her er det en god idé at have styr på skiltningen, lyder rådet fra livredderne.

Det er langt fra alle, der er opmærksom på dem, men de kan være livsvigtige. De grønne skilte på strandene. Her står en kombination af et bogstav og tal, som du meget gerne må skrive dig bag øret.

Sådan lyder det fra Trygfondens livreddere.

quote Hvis de ved, at det er 200 meter syd for redningsnummer F510, så kan ambulancen nå der lige med det samme. Så kører de ikke 400 meter den gale retning.

Stine Knudsen, kystlivredder

- Det kan gøre en forskel, hvis en badegæst har brug for hjælp og skal have en ambulance, siger kystlivredder på Saksild Strand, Stine Knudsen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Visse steder kan det nemlig være en smule uklart, hvor man præcist befinder sig, når man er på stranden. Så her navigerer ambulanceredderne efter skiltene.

Stine Knudsen opfordrer alle strandgæsterne til at notere sig nummeret på det nærmeste grønne redningsskilt. 
Stine Knudsen opfordrer alle strandgæsterne til at notere sig nummeret på det nærmeste grønne redningsskilt. 

Undgår at køre forkert

- Hvis de ved, at det er 200 meter syd for redningsnummer F510, så kan ambulancen nå der lige med det samme. Så kører de ikke 400 meter den gale retning, forklarer Stine Knudsen.

Især på dage som i dag, hvor der har været rigtig mange mennesker på strandene, kan det være svært for en ambulance at finde dem, der har brug for hjælp. Og her er skiltene altså en stor hjælp.

Netop i dag var en af de første, hvor der for alvor var fyldt på strandene og noget for livredderne at forholde sig til. Indtil nu har det været en meget stille sommer for dem.

Fald i aktioner

- Vores arbejde afhænger vildt meget af vejret. I år, med det vejr vi har haft indtil videre, ser man bare ikke ligeså mange mennesker på strandene, og så vil aktionstallet heller ikke følge med, sagde Simon Sønderriis, der er superviser ved Trygfondens Kystlivredning, for en uge siden til TV2 ØSTJYLLAND. 

Her viste tallene nemlig, at der har været et stort fald i livredder-aktioner på de østjyske strande sammenlignet med sidste år.

 

Slapper ikke bare af

Selvom badegæsterne indtil nu er blevet væk, ligger livredderne ikke på den lade side. De holder formen ved lige, så de er klar i topform, når vejret igen bliver mere sommerligt.

- Når der ikke er nogen badegæster at holde øje med, træner vi vores færdigheder, siger Simon Sønderriis og fortsætter:

- Når de så kommer, når det er godt vejr, er vi 100 procent skarpe og klar til, hvis der sker noget.

VIDEO: Før i dag har livredderne har ikke travlt på de østjyske strande.
Mette Pedersen Fødselsdepression

Mette frygtede at miste sin nyfødte søn: Efter 70 dage har hun fået hjælp

Genrebillede

Uenighed om vasketider førte til knytnæveslag

idræt

30 millioner kroner på vej til lokale idrætsforeninger

Skilt qr-kode aarhus

Politiet advarer: Mystiske skilte med DR-logo fjernet fra hoveddøre

Olie og gas fyr

Nu bliver det muligt at skrotte dit fyr og få op mod 25.000 kroner for det

def_thumb,50_percent

Lars vil producere 500.000 mundbind i døgnet