Sådan fordeles udflytningen af arbejdspladser i Østjylland
Regeringen er klar med anden runde i udflytningen af statslige arbejdspladser til provinsen, og Aarhus er blandt topscorerne
En stor del af de udflyttede arbejdspladser i regeringens anden udflytning går blandt andet til Aarhus og Randers.
Med 465 stillinger til Odense, 306 stillinger til Aarhus, 264 stillinger til Roskilde og 156 stillinger til Aalborg er det de fire universitetsbyer uden for København, der står til at få flest stillinger i regeringens nye udflytningsplan.
Men også Randers, Horsens, Hadsten og Silkeborg kan se frem til nye arbejdspladser.
- Vi kan i dag præsentere endnu en stor plan for - skal vi kalde det - indflytning af statslige arbejdspladser. Den betyder, at 4000 nye og eksisterende arbejdspladser rykker ind i 49 byer, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og fortsætter:
- En del af planen har vi allerede taget hul på via et nyt skattevæsen. Det står for 1600 af arbejdspladserne.
Aarhus blandt topscorerne
I Aarhus placeres den nye Patientklagestyrelse, der vil bestå af de dele af Styrelsen for Patientsikkerhed, der allerede er på plads i byen samt 141 arbejdspladser, der flyttes fra København. Om valget af Aarhus siger statsministeren:
- Hvis man har et ønske om at bo et sted i det midtjyske, så er det mere attraktivt, at der ligger arbejdspladser i Aarhus end i København.
Her er et overblik over de byer, hvor flest arbejdspladser rykker hen
1) Odense: 465
2) Aarhus: 306
3) Roskilde: 364
4) Næstved: 189
5) Ringkøbing: 171
6) Aalborg: 156
7) Middelfart: 153
8) Randers: 150
9) Holstebro: 122
10) Stenlille 113
Kilde: Regeringen / Ritzau
Om udflytningen til Aarhus siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) i en pressemeddelelse:
- De statslige arbejdspladser skal komme hele landet til gavn. Det er hovedopgaven. Og når vi allerede har en velfungerende afdeling for patientklager i Aarhus, så giver det god mening, at udbygge denne afdeling ved at oprette en helt ny styrelse for patientklager i Aarhus.
Den nye styrelse kommer til at hedde Patientklagestyrelsen. Styrelsen vil blandt andet bestå af de dele af Styrelsen for Patientsikkerhed, der allerede eksisterer i dag på den gamle amtsgård i Aarhus.
Derudover vil styrelsen bestå af 20 nye stillinger og de medarbejdere, svarende til 121 årsværk, der flyttes fra København.
150 arbejdspladser til Randers
Det har tidligere været meldt ud, at der var nye statslige arbejdspladser på vej til Randers, og nu afslører regeringen, hvad det præcist drejer sig om: 150 nye arbejdspladser i forbindelse med udflytningen af dele af Gældsstyrelsen og Skattestyrelsen.
- Jeg er rigtig glad. Østjylland får nu 500 statslige arbejdspladser. Det er rigtig godt. Vi vil sætte en stopper for årtier med centralisering i København, og det har vi nu gjort gennem de her to runder, siger Michael Aastrup Jensen (V), medlem af Folketinget og valgt i Østjylland, til TV2 ØSTJYLLAND.
Han tilføjer:
- Det er en kæmpe vitaminindsprøjtning til Østjylland. Dem, der læser videregående uddannelser, behøver ikke flytte til København, hvis de vil have et job inden for det offentlige, da vi nu har flyttet flere arbejdspladser til Østjylland.
Glæde i Horsens
I Horsens får Skattestyrelsens afdeling tilført 20 nye ansatte, mens De Økonomiske Råds Sekretariat flytter til byen med i alt 33 medarbejdere. Sekretariatet hjælper de økonomiske råd, blandt andet vismændene, med viden og analyser.
Og det glæder Peter Sørensen (S), borgmester i Horsens Kommune.
- Jeg er rigtigt glad. Vi er en kommune i vækst og fremgang, og det her er endnu et skridt i den rigtige retning, siger han.
I videoen herunder kan du se et længere interview med Peter Sørensen om de nye arbejdspladser: