Trods få patienter skal mundbindet også på i det østjyske
Antallet af indlagte coronapatienter i Danmark nærmer sig 450, men kun syv procent af patienterne befinder sig i Region Midtjylland.
En tur i supermarkedet eller med toget?
Så skal mundbindet igen på, og det var der også generelt forståelse for, da TV2 ØSTJYLLLAND mandag mødte kunderne i Storcenter Nord i Aarhus.
Samtidig viste mandagens opgørelse over coronasmitte, at 446 indlagte nu har corona.
Ser man lidt nøjere på tallene, gemmer der sig en lille overraskelse. Tallet 32.
32 er nemlig det antal coronapatienter, der netop nu er indlagt i Region Midtjylland, og dermed tegner landsdelen med 1,3 millioner indbyggere sig for blot syv procent af det samlede antal indlagte i Danmark lige nu.
Læge: Nok større behov i København
I Aarhus er der eksempelvis 10 coronapatienter, mens der i Randers og Horsens begge steder er fem og i Silkeborg så få, at de ikke bliver opgjort.
Det har Lars Østergaard, ledende overlæge på Aarhus Universitetshospital, også bemærket.
- Det østjyske område er ekstremt forskånet i forhold til, hvad man ser i Region Hovedstaden og Region Sjælland, så man har nok også taget en national tilgang, når man indfører mundbindet og det er nok mere behovsfyldt i København end det er i det østjyske, siger Lars Østergaard om den strategi med genindførelsen af mundbind flere steder, som et flertal af folketingets partier har vedtaget.
Ordfører: En fælles indsats
Alligevel er det en fælles landsdækkende indsats, der skal til for at knække smitten, lyder det fra SF’s sundhedsordfører Kirsten Normann Andersen.
- Vi er allesammen nødt til at hjælpes ad med nu at undgå, at smitten stiger mere, og selv om vi er så privilegerede i Midtjylland lige nu, at smitten ikke er lige så høj, som den er i hovedstaden, vil vi jo også gerne undgå, at vi får højere smitte her i Jylland, og derfor kan det godt allerede nu betale sig at hjælpes ad med at få knækket den her kurve, siger Kirsten Normann Andersen.
Mundbindet skal fra denne uge af blandt andet på, hvis man skal handle i detailhandlen, benytte kollektiv trafik og frekventere sundhedsvæsenet som patient eller besøgende.
Ifølge Kirsten Normann Andersen er det netop de steder, hvor mundbindet skal på, fordi det ikke er muligt at indføre krav om coronapas der. Alle skal kunne tage bussen, og alle skal kunne handle ind, og derfor er mundbindet løsningen. Sundhedsordføreren lægger ikke skjul på, at hun hellere havde set coronapasset som løsning flere steder.
Se indslaget her: