Idrætsforening anklager bogholder for fusk i millionklassen gennem 10 år

Hornslet IF kræver 1,2 mio. kr. fra bortvist bogholder. Hun har derimod stævnet foreningen for knap 500.000 kroner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Der hænger tunge skyer over den lokale idrætsforening i Hornslet for tiden. En verserende sag mellem en nu bortvist bogholder og foreningen kan få store konsekvenser.

Der er store økonomiske udfordringer i idrætsforeningen Hornslet IF på Djursland. En bortvist kvindelig bogholder har stævnet foreningen for knap en halv million kroner, imens foreningen derimod mener, at hun har snydt den for 1,2 mio. kr. over en lang årrække.

Bogholderen blev bortvist i april sidste år, fordi foreningens bestyrelse mente, at der var uregelmæssigheder i forbindelse med hendes aflønning, som hun selv har kunnet stå for.

Det er min og foreningens opfattelse, at hun gennem en lang årrække har udbetalt sig selv betragteligt for meget i løn.
Mads Krarup, advokat for Hornslet IF

- Den bortvisning mener hun ikke er lovlig, og derfor har bogholderen stævnet Hornslet IF for manglende løn i en opsigelsesperiode, godtgørelse for en usaglig opsigelse og andre tilgodehavender. I alt beløber det sig op i 476.000 kroner, siger Hornslet IF's advokat, Mads Krarup, til TV2 ØSTJYLLAND.

Men foreningen mener altså, at bortvisningen var helt på sin plads. For ifølge bestyrelsen har bogholderen fusket med sin egen aflønning gennem 10 år, og den kræver nu omkring 1,2 mio. kr. fra den tidligere ansatte.

Hornslet IF er med sine 2600 medlemmer en af de større i idrætsforeninger Østjylland. Foreningen har underafdelinger inden for blandt andet fodbold, håndbold, tennis og petanque.

Både feriepenge og ferie med løn

- Det er min og foreningens opfattelse, at hun gennem en lang årrække har udbetalt sig selv betragteligt for meget i løn, og derudover er det helt faktuelt, at hun har fået både feriegodtgørelse og ferie med løn, siger Mads Krarup og fortsætter:

- Det mener jeg ikke, at man juridisk kan forsvare. Der er også uenighed om overtidsbetaling, som vi ikke mener, at der var hjemmel til.

Efter Hornslet IF's opfattelse har bogholderen faktureret sig selv for et højere antal timer hver uge end aftalt og til en for høj timeløn.

I alt render det så altså op i hele 1,2 mio. kroner, som foreningen mener, at bogholderen skal betale tilbage. At hun har fået både feriepenge og ferie med løn beløber i sig selv ifølge foreningen og dens advokat op i 300.000 kr. for meget udbetalt.

For bogholderen køres sagen af fagforeningen ASE. Hverken advokaten herfra eller klienten selv ønsker at udtale sig.

Hornslet Hallen kører som en selvstændig virksomhed, og har derfor ikke noget med den verserende sag at gøre. Ud over at idrætsforeningen booker sig ind i hallen til blandt andet håndbold og badminton.

Altid ulyksaligt

- Der er tale om en personalejuridisk sag, så derfor har vi fuld tavshedspligt og har ingen kommentarer, lyder det fra ASE til TV2 ØSTJYLLAND.

At det er kommet så vidt i tvisten mellem de involverede parter i Hornslet IF, ærgrer DGI Østjylland, hvor foreningen er en af de større med sine 2600 medlemmer.

Det er heldigvis ret sjældent, vi har noget i det omfang. Jeg kan ikke huske, at vi i fire-fem år har haft en sag i den størrelsesorden.
Flemming Poulsen, direktør DGI Østjylland

- Det er altid ulyksaligt, når foreninger og personer omkring dem ender i sådan en sag. Vi kan ikke sige noget om, hvem der har ret, men en tvist som den her er altid trist, siger direktør i DGI Østjylland, Flemming Poulsen, til TV2 ØSTJYLLAND.

DGI Østjylland fik kendskab til sagen sidste år og vurderede hurtigt, at man ikke havde de rette kompetencer til at rådgive Hornslet IF fremadrettet, så en advokat blev anbefalet.

VIDEO: Flemming Poulsen fortæller, at den pågældende bogholder i denne sag faktisk også er folkevalgt revisor i DGI Østjylland. Imens sagen står på, er hun dog fritaget for den opgave. 

Største sag i flere år

Ud fra hvad direktøren ved om kontroversen mellem parterne, beskriver han den som en de største i foreningsidrætten i Østjylland i flere år.

- Det er heldigvis ret sjældent, vi har noget i det omfang. Jeg kan ikke huske, at vi i fire-fem år har haft en sag i den størrelsesorden, siger Flemming Poulsen.

- Det er specielt, når det er fællesskabets penge, og det er foreningens penge jo. Derfor bliver det en stor sag i det enkelte samfund og for de involverede parter, fortsætter direktøren.

VIDEO: Det er en ærgerlig sag, mener Riber Hog Anthonsen (V), formand for udvalget for plan, udvikling og kultur i Syddjurs Kommune. Han vil nu kigge på, om kommunen måske i samarbejde med DGI kan tilbyde en form for relevant uddannelse til bestyrelsesmedlemmerne i foreningerne.

I Hornslet har rygterne om sagen da også floreret længe ifølge de lokale, som TV2 ØSTJYLLAND har talt med. Flere frygter for konsekvenserne af de økonomiske problemer i idrætsforeningen.

Hornslet ligger på det sydlige Djursland cirka 20 kilometer nordøst for Aarhus. Byen har omkring 5500 indbyggere.  Foto: Google Maps

Ærgerligt for byen

Og der er bred enighed om, at det er ærgerligt for byen med denne sag.

- Det er en stor idrætsforening, der lægger meget energi i selve Hornslet by, så det her er rigtig ærgerligt. Der vil måske være nogle idrætsgrene, som må skæres væk, i værste fald kan idrætsforeningen slet ikke eksistere. Det vil have stor betydning for byen, siger Susanne Smith Christensen fra Hornslet til TV2 ØSTJYLLAND.

I første omgang køres sagen som et civilt søgsmål med bogholderen i rollen, som den der har stævnet foreningen. Udfaldet af denne får betydning for, om Hornslet IF får de 1,2 mio. kr. tilbage, eller om man får en ekstra regning grundet bortvisningen.

Sagen ventes afgjort ved Retten i Randers i slutningen af 2019.

Herudover er bogholderen blevet politianmeldt for identitetsmisbrug i forbindelse med køb af mobiltelefoner. Den del kører i en separat sag.

VIDEO: Susanne Smith Christensen fra Hornslet ærgrer sig over problemerne i idrætsforeningen, som hun frygter kan få store konsekvenser. 

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her