Modige kammerater åbner restaurant i krisetid: - Vi giver den en skalle

Butikker og restauranter lider i øjeblikket hårdt under nedlukningen af landet som følge af Coronavirus. Og selvom flere frygter at skulle dreje nøglen om, så er der også nogle, der går den anden vej.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
VIDEO: Kennett Sørensen er sammen med to kammerater igang med at gøre lokaler klar til at åbne en restaurant. Corona-krisen får ikke lov at ødelægge deres drøm. Se indslaget her.

I Ebeltoft er Kennett Sørensen lige nu ved at gøre sin nye restaurant klar til åbning. Sammen med to kammerater forventer han at åbne en café-restaurant i Ebeltoft skærtorsdag.

- Vi glæder os helt ustyrligt meget til at komme i gang på trods af der her kriseværk. Vi glæder os som små børn, siger Kennett Sørensen til TV2 ØSTJYLLAND.

Weekenden bliver brugt på at få de sidste ting gjort klar, så kammeraterne efter planen kan åbne op for takeaway, indtil regeringen og myndighederne igen tillader restauranter at holde åbent som normalt.

Kennett Sørensen har travlt med at ordne restauranten, så de kan åbne for takeaway fra skærtorsdag.

Giver den en skalle

De nye restauratører går i den grad mod strømmen. Ifølge erhvervssiden biq.dk er antallet af nystiftede selskaber pr. dag halveret, siden Danmark lukkede ned.

Og selvom det taler imod Kennett Sørensens drøm om en velfungerende forretning på lang sigt, tror han på, at de tre kammerater kan klare sig igennem det:

Det har været vores store drøm i et godt stykke tid, og nu er det nu. Så nu giver vi den en skalle, og så håber vi på det bedste.
Kennett Sørensen, restaurantejer 

- Man kan vel godt sige, at det er lidt som at skyde sig selv i foden at åbne nu. Men det har været vores store drøm i et godt stykke tid, og nu er det nu. Så nu giver vi den en skalle, og så håber vi på det bedste, siger han.

Spisestedet kommer til at hedde Kjøbstaden. Og Corona-situationen til trods, er forventningerne store:

- Jeg har en formodning om, at når folk først bliver sluppet løs, så glæder de sig til at komme ud og møde hinanden igen. Så det bliver mega fedt, siger Kennett Sørensen.

De tre kammerater glæder sig til at kunne åbne rigtigt op for restauranten, så snart Danmark bliver åbnet igen.

Modigt gjort som tiderne er lige nu

Der er ingen tvivl om, at mange restauranter lige nu kæmper for overlevelse.

Ifølge formanden for restauranternes brancheforening Horesta i Østjylland, Jakob Beck Wätjen, ligger branchen ned lige nu:

Når vi spørger vores medlemmer lige nu, så er det op mod en femtedel, der har svært ved at komme igennem det her og kigger mod en konkurs.
Jakob Beck Wätjen, formand, Horesta i Østjylland

- Når vi spørger vores medlemmer lige nu, så er det op mod en femtedel, der har svært ved at komme igennem det her og kigger mod en konkurs. Så er der mange, der er lukkede og nogle der prøver med takeaway, men det er ikke alle, der vil kunne leve af det, fortæller Jakob Beck Wätjen.

Men det glæder ham, at der alligevel er folk, som har mod på at starte op i disse tider.

- Det er modigt gjort, som tiderne er lige nu. Men al cadeau til det! Det viser jo bare, at vores branche består af en masse pionerer, der gerne vil det, siger Jakob Beck Wätjen, formand hos Horesta Østjylland.

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her