Udsolgt sommerhusområde: - Der er sort af mennesker
På Djursland har det lokale erhvervsliv travlt grundet de mange gæster.
En hurtig søgning efter sommerhuse på Djursland, der er et af landets største turistområder, viser alt udsolgt henover sommeren.
Det smitter også af på de omkringliggende byer i Syddjurs Kommune, hvor turister bookede over en million overnatninger sidste år.
I Ebeltoft har de lokale aldrig oplevet så mange mennesker om sommeren. Også hos Restaurant Kjøbstaden, der åbnede midt i corona-nedlukningen, har de travlt på grund af turismen.
- Der er sort af mennesker fra morgen til aften. Siden uge 28 har vi nok haft mellem 60 og 120 reservationer hver dag. Det havde vi ikke drømt om, siger medejer af restaurant Kjøbstaden Dennis Ulrik Hansen til TV2 ØSTJYLLAND.
Her oplever de så stor en interesse, at de hver dag må afvise gæster i døren både til frokost og aften.
- Det gør vi selvfølgelig også på grund af corona-afstanden. Vi kunne have flere gæster, men jeg er supergodt tilfreds.
"En god og lang sommer"
En af dem, der er taget forbi Ebeltoft denne sommer, er Morten Bøge fra Løgstør. Han skulle have været sydpå med familien denne sommer.
- Nu havde vi mulighed for at låne et sommerhus, og så var det oplagt at komme lidt væk fra det nordjyske. Der er lige så dejligt her, når vejret er godt.
Og spørger man en af ejerne bag Restaurant Kjøbstaden, spår han, at tendensen fortsætter, og at sommeren kan blive rigtig lang i år.
- Jeg tror, der er så meget tryk på udlejningen, at man skyder sin ferie fra uge 32 til uge 38, hvis vejret holder. Jeg tror vi får en rigtig god og lang sommer, siger Dennis Ulrik Hansen.
Samme tro og håb har de hos Ebeltoft Handelstandsforening.
- Vi plejer at have rigtig mange nordmænd og tyskere. Men i år er det danskere. Jeg tror på, at vi også er heldige at få mange gæster i august, siger formand i Ebeltoft Handelstandsforening, Hanne Sloth.
Lokal opbakning
Da corona satte en stopper for restaurantbesøg tidligere på året, måtte de tre kammerater bag Restaurant Kjøbstaden, der netop var åbnet, begynde med at sælge takeaway.
- Det gav os mulighed for, at de lokale kunne lære vores køkken at kende, og at vi kunne lære de lokale at kende.
Men efter der igen blev givet grønt lys til restauranterne, har de oplevet en stor opbakning - særligt fra de lokale, der nu kan få maden serveret på restauranten.
- Det viser sig, at de lokale indbyrdes havde aftalt, hvilke restauranter, de skiftedes til at støtte, så alle restauranter som minimum fik en tur en gang om ugen, fortæller medejer Mads Peter Houlberg og tilføjer:
- Vi er meget positivt overraskede over, hvor mange stamkunder vi har allerede. Det er ret flot, når man tænker på, at det er en turistby. Vi er også glade for turister men vi vil helst have de lokale også. Hvis de lokale kan lide, det vi laver, så kommer turisterne også.