Kendt podcastduo laver ny app til mødre

Der er mange spørgsmål, når man bliver mor for første gang. To kvinder vil gøre det lettere at få svar – og ikke mindst tale højt om dem med andre

- Hvorfor er jeg ikke glad, når jeg lige har fået et barn?

- Hvorfor har jeg ikke lyst til sex mere?

- Hvorfor synes jeg ikke om, at min svigermor holder vores barn?

Det er nogle af de spørgsmål, som mange kvinder står med, efter de er blevet mor, lyder det fra stifterne af den nye app ’Jeg er mor’.

quote Mødrene skal tænke, de kan finde støtte hos os, og at de er normale.

Julie Bruhn Højsgaard, stifter, Jeg er mor

- Mange kvinder skriver til os, at de er overvældet af deres nye barn og livet som mor, og at de føler sig væltet af deres egne følelser, siger Julie Bruhn Højsgaard til TV2 ØSTJYLLAND.

Sammen med makkeren, Laura Vilsgaard, har hun lavet en app, der skal lette overgangen ind i moderskabet og give viden om alt fra, hvad der sker med kroppen til forandringer i ens parforhold.

Mange føler sig ensomme

De to kvinder, der begge bor i Østjylland, har det seneste halve år lavet en podcast, der også hedder 'Jeg er mor'. I skrivende stund er podcasten blevet afspillet 51.000 gange.

Den nye app er en samling af lydfiler, hvor de blandt andre interviewer kvinder, der fortæller om deres erfaringer, og eksperter, der svarer på nogle af de spørgsmål, som kører rundt i hovedet på mange nybagte mødre.

- Mødrene skal tænke, de kan finde støtte hos os, og at de er normale. Vi ved, at mange går rundt og føler sig ensomme eller tænker, at de ikke troede, at det var sådan, det skulle være at blive mor, siger Julie Bruhn Højsgaard.

Tabubelagte følelser

Hun er selv mor og har en baggrund som pædagog, hvor hun særligt har arbejdet med mødres behov for at finde fodfæste i forældrerollen.

Hendes makker Laura Vilsgaard har skrevet speciale om transformationen i moderskabet, og det viste, at mange nybagte mødre kan have svært ved at dele de nye følelser med deres mødregruppe.

- Vi har begge oplevet, at det har været svært at blive mor og med alt det, der fulgte med, og så mødtes vi og sagde, at vi må kunne gøre det bedre. Måske er vi ikke særegne, men helt normale, siger Julie Bruhn Højsgaard og tilføjer, at mange af følelserne er tabubelagte.

Derfor håber hun ikke bare, at mødrene vil bruge appen alene, men at den kan være med til at starte samtaler med deres venner, familier og mødregrupper.

- Vi håber, at mødrene med denne app føler, at de er rigtig godt på vej, og at de kan hvile sig ind i moderskabet og viser barmhjertighed med sig selv og får noget indre styrke, siger Julie Højsgaard.

Mødre på barsel er ensomme

Sidste år åbnede Danmarks første Barselshus i Aarhus, da stifterne oplevede, at mange barslende mødre er ensomme.

- Vi vil gerne komme ensomhed til livs. Der er mange mødre, som føler sig ensomme og keder sig. De kan have brug for at komme ud og snakke med andre i samme situation, fortalte medstifter af Barselshuset Kristine Vestergaard Bjerre i september til TV2 ØSTJYLLAND.

Derudover er formålet med Barselshuset, at der kommer mere fokus på forældre og deres trivsel. 

- Vi synes, at det er vigtigt, fordi det mangler. Vi mangler et sted, hvor der er fokus på forældrene. Der er meget fokus på babyerne. Det skal der selvfølgelig forsat være, men der er mangel på forståelse for den situation, som forældrene står i, når de er på barsel, fortalte Kristine Vestergaard Bjerre. 

I videoen kan du få et blik ind i Danmarks første barselshus, hvor både mødre og fædre kan komme forbi til en kop kaffe, foredrag og en snak med andre, der også har en lille en siddende på armen.

 

Rabih

Rabih genvalgt som spidskandidat for Radikale Venstre trods kampvalg

Sol skov efterår

Tæt på varmerekord mandag

20181030-175602-A_23Mb

Efter aflyste festivaler: Nu samles der vinterforråd ind til udsatte

Covid-19 Live:
Superliga

Coronakrisen breder sig hos superliganedrykker

20201031-132216-L-1920x1277we

Her er de fem nye danske risikoniveauer for coronavirus

68831D8A-B906-4C15-B772-C7684ACCB70B

Private firmaer tester for corona på 15 minutter