Restaurant Fru Larsen fik to sæt Michelin-bestik
Restaurant i Laurbjerg fik også plads i Nordic Michelin Guide 2016
- Jeg tror lige, at der går et par dage, inden vi sådan ligesom har fattet, at det er sket. Det er jo en kokkedrøm et eller andet sted, siger restaurantsejer Tommy Friis.
Det kom nemlig som et chok, men den var godt nok. Restaurant Fru Larsen i Laurbjerg har fået to sæt Michelin-bestik. Det gjorde de i går, da den Nordic Michelin Guide for 2016 udkom.
- Jeg sad faktisk og fulgte optakten inde på nettet med streamingen, og hvem der fik stjerner, og det var jo kanon flot. Og så var det faktisk først hen ad eftermiddagen, der tjekkede jeg lige inde på Facebook, og så var der nogen, der havde skrevet tillykke med bestikket. Så blev vi nødt til at tjekke op på det, og så var vi ovenud lykkelige. Vi var glade!, siger ejer og kok på restaurant Fru Larsen, der ligger sydvest for Randers.
Håber på flere kunder
Michelinguiden anmelder og anbefaler restauranter verden over, og i går udkom så en guide med fokus på Norden. Her bliver der uddelt Michelin-stjerner til de bedste restauranter af slagsen foruden flere andre symboler, heriblandt op til fem sæt bestik.
Restaurant Fru Larsen fik to sæt for deres gode mad, men det er ikke kun anerkendelse, glæde og stolthed bestikket i guiden bringer med sig. På sigt kan det også give flere kunder.
- Der er altid plads til flere kunder. Vi ligger jo uden for byen. Men det tilkendegiver, at det altså er det værd at sætte sig ud i bilen og køre ud og besøge os, siger Tommy Friis.
Tilfreds uden stjerne
Nu har den lille restaurant Fru Larsen altså fået en plads i en af de fineste madguider og kommer måske til at sætte lille Laurbjerg på verdenskortet. Men selvom stedet nu har fået endnu mere blod på tanden, er næste step dog ikke en stjerne.
- De to sæt bestik passer bare godt til forretningen. En stjerne kan måske godt skræmme nogen af vores gæster væk. Vi ligger ude på landet og holder sølvbryllupper og fødselsdage, og der er måske nogen, der godt kan synes, at det måske godt kan blive for fint, eller tro, at det bliver dyrere, siger Tommy Friss, der ikke kommer til at ændre noget ved restauranten på grund af anerkendelsen, siger han.
I videoen øverst i artiklen kan du høre hele interviewet med Tommy Friis.