Stor bekymring på hospital: - Vi frygter flere fejl
Fællestillidsrepræsentant frygter, at der kommer til at ske flere fejl, når man på Regionshospitalet i Randers igen skal spare
Der er stor bekymring for patienternes sikkerhed blandt de ansatte, når man på Regionshospitalet i Randers skal ud i en fyringsrunde.
- Når personalet er så presset som det er, så kan man godt risikere, når der bliver presset yderligere, at der så kommer til at ske flere fejl. Det håber vi selvfølgelig ikke, siger Pirkko Dinnesen, der er fællestillidsrepræsentant på Regionshospitalet i Randers.
I alt skal der findes besparelser for cirka 20 millioner kroner på Regionshospitalet i Randers, hvilket cirka svarer til 1,8 procent af hospitalets budget for næste år. Det har hospitalets ledelse meddelt de ansatte tirsdag.
- Vi har fået rigtig mange flere patienter i år. Der er utrolig meget personale, der er fleksibel og tager ekstra vagter for at få det hele til at køre rundt. Så hvis der skal spares yderligere, så er jeg godt nok bekymret, siger Pirkko Dinnesen til TV2 ØSTJYLLAND.
Skal spare to procent
Det er alle afdelinger på hospitalet, der nu skal til at kigge dybt ned i budgettet for at finde besparelser på to procent.
- Igennem årene har der været flere situationer, og det bliver også mere og mere markeret nu i medierne, at der sker fejl på hospitalerne. Medicineringsfejl og også andre fejl, siger Pirkko Dinnesen.
Hospitalsdirektør på Regionshospitalet i Randers, Jonas Dahl, mener dog stadig, at man kan levere den samme kvalitet, selvom man bliver nødt til at spare to procent af budgettet.
- Det er klart, vi skal tænke på en ny måde, og gøre tingene måske lidt anderledes. For at sikre vi fortsat kan behandle flere patienter. Og det vil nok også betyde, at vi kommer ud i nogle afskedigelser. Det håber jeg, vi kan løse med naturlig afgang, men ja, det er nok muligt, at det ender i afskedigelser, siger Jonas Dahl til TV2 ØSTJYLLAND.
ÅRSAGEN TIL BESPARELSER I BUDGET 2018 SKYLDES IFØLGE HOSPITALET:
• En reduktion i hospitalets samlede økonomiske ramme som følge af spareplan 2015-2019 samt omprioriteringsbidraget i økonomiaftalen for 2018
• Ændring i patologikvoter, der medfører en reduktion i indtægt
• Ubalance i aktuelt forbrug i forhold til budgettet
• Et underskud fra 2017, der overføres til budget 2018 og 2019
Trykket stemning
Jonas Dahl kan godt forstå, hvis medarbejderne ærgrer sig. Men har en tro på, at afdelingerne nok skal finde nogle brugbare løsninger.
- Jeg tror, der er rigtig mange medarbejdere, som ærgrer sig over den her situation. Det gør vi også i hospitalsledelsen. Vi har også bare en opgave i at få afstemt det budget i forhold til den opgave, vi står med. Og det arbejde går vi i gang med nu, og tror også, at medarbejderne går konstruktivt til den opgave. Det er de signaler, jeg har fået, siger Jonas Dahl.
Ifølge Pirkko Dinnesen er besparelserne grund til en trykket stemning rundt om på hospitalet.
- Når jeg går rundt på hospitalet, så kan jeg mærke den der trykkede stemning. Der er ikke den der glæde i dagligdagen i dag, som der har været. Så folk er trykket, siger Pirkko Dinnesen.
I videoen over artiklen kan du se fællestillidsrepræsentant Pirkko Dinnesen fortælle om sin bekymring.