Claus hostede blod op og faldt om: Glæder sig over gennembrud mod COVID-19
To måneder efter at han blev testet positiv for COVID-19, kæmper 38-årig fortsat med efterdønninger.
Han har været på intensiv, hostet blod op, haft lungebetændelse, og han er faldet om med åndedrætsbesvær. For få uger siden blev han forpustet, når han gik fra sofa til spisebord.
Hvis nogen fortsat har det indtryk, at COVID-19 minder om en almindelig omgang influenza, bør de tage en snak med 38-årige Claus Vestergaard fra Voldby i Favrskov Kommune.
Han er samtidig en af de mange, der formentlig ville have haft gavn af lægemidlet Remdesivir, som er det første middel, der har vist at have en effekt på mennesker.
Vil hoste i et år
Claus Vestergaard blev testet positiv for COVID-19 den 8. marts. Han kontaktede sin læge, fordi han oplevede jag i brystet.
Den 16. marts blev han indlagt på Regionshospitalet Randers. To dage senere flyttes til intensiv afdeling. Han udskrives den 25. marts.
Læs også:
Selvom han hverken er gammel eller har svage lunger, kæmper han i dag, knap to måneder efter, han blev testet positiv, fortsat med eftervirkningerne af virussen.
- Jeg kommer til at hoste det næste års tid for at genoptræne mine lunger, og det er ikke alle, der ser let på et host i ærmet for tiden, så jeg bliver for det meste inden for husets fire vægge. Det fylder lidt, siger Claus Vestergaard til TV2 ØSTJYLLAND.
Daglig påmindelse
Han insisterer dog på at være med til at hente sin 9-årige søn og 11-årige datter, når de får fri fra skole. Claus og hans kone, Lotte, venter ved deres bil.
- Folk på skolen har fulgt med, og de er nysgerrige. Det er rart at få lov til at tale om det, og jeg fornemmer, at folk tager det alvorligt, siger Claus Vestergaard og fortsætter:
- Det ændrer også deres hverdag. De bliver mindet om, at virussen stadigvæk er her, selvom landet er ved at åbne op.
Et langt mareridt
Ifølge ledende overlæge på Infektionsmedicinsk Afdeling på Aarhus Universitetshospital, Lars Østergaard, kan hospitalet tage lægemidlet Remdesivir i brug om få måneder.
Remdesivir blev oprindeligt udviklet til at bekæmpe Ebola. Claus Vestergaard håber, at lægemidlet kan hjælpe rigtig mange patienter med COVID-19.
- Det vil være en kæmpe hjælp for folk. Det er et mareridt at komme igennem. Ét er sygdomsforløbet, men det vil være rart, hvis man kunne man slippe for efterfølgerne med manglende muskler og dårlig vejrtrækning, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.
Claus Vestergaard opfordrer til, at man tager retningslinjerne fra regeringen alvorligt.
Den rigtige retning
De foreløbige resultater med lægemidlet Remvesidir viser, at coronapatienter, der får lægemidlet, kommer sig efter 11 dage, hvor patienter, der får et placebomiddel, kommer sig efter 15 dage.
- Det er en overbevisende forskel, men det er ikke et vidundermiddel, men det er et fantastisk middel i den rigtige retning, siger Lars Østergaard til TV2 ØSTJYLLAND.
De foreløbige resultater viser også, at dødelighedsraten for dem som fik stoffet, er på 8 procent, hvor den er 11,6 procent hos dem, som fik snydemedicin.