Søns alvorlige sygdom fik familie til at ændre deres liv
Lille Karlo er født med Downs syndrom og har svage lunger. Familien har nu rykket hjemmet fra storbyen til en skov på Djursland
At blive far for fjerde gang skulle ændre musiker Andreas Asinghs liv fuldstændigt.
Hans lille søn blev født med Downs syndrom og svage lunger. Og da Karlo var bare et halvt år, blev han indlagt på Rigshospitalet med lungebetændelse og kighoste og endte i en respirator, der hjalp ham med at trække vejret.
Efter mere end en måned uden fremskridt begyndte lægerne at tvivle på, om den lille dreng ville overleve - det kom derud, hvor de lod det være op til Andreas Asingh og hans kæreste, Alexandra Mai Møller.
- Hvis vi syntes, de skulle fortsætte, ville de gøre det, siger Andreas Asingh i ’Go’ morgen Danmark’.
Men forældrene mistede aldrig troen på, at deres lille dreng ville klare den. De insisterede på, at hvis de blev ved med at holde modet højt, så ville tro faktisk kunne flytte bjerge.
- Man kommer helt derud, hvor man også begynder at stole på, at de energier, man sender, kan have noget at sige, forklarer Andreas Asingh.
Faren mærkede dog også et behov for, at Karlo selv skulle vise tegn på, at han ville leve. Og det tegn kom.
- Det var magisk
En fredag aften, hvor Karlos udskrivelse blev bremset af et tilbagefald, stod Andreas Asingh ved sin søns seng. Han fik ilt gennem slanger i næsen, og skærmen, som registrerede iltniveauet i den lille krop, viste dårlige tal.
- Så kiggede Karlo op på mig og hev selv fat i de slanger ved næsen, så de røg ud, og han ikke fik al den ilt, han skulle have, beskriver Andreas Asingh.
- Jeg skulle lige til at hive i den røde snor, men så kunne jeg pludselig se, at tallene blev bedre. Det var virkelig magisk.
To dage efter blev Karlo udskrevet fra hospitalet.
Forinden havde de søgt hjælp hos en alternativ behandler, som besøgte Karlo på hospitalet og blandt andet duppede naturdråber på drengens læbe.
I dag tror Andreas Asingh på, at det var en blanding af lægernes arbejde og den alternative behandling, som hjalp hans søn.
Hjem til grusvejen
Tiden på hospitalet satte gang i store forandringer for familien, der ud over Karlo tæller tre søskende på 8, 13 og 17 år.
- Det var virkelig et wakeup-call, at vi fik Karlo hjem. Man var fyldt med glæde og lettelse, men der var også en stemme i hovedet, som sagde, at det er nu, man skal lave nogle ændringer i sit liv, hvis man har en drøm om at leve det på en anden måde, fortæller Andreas Asingh.
Derfor valgte Andreas Asingh og Alexandra Mai Møller, der havde boet sammen i København i 18 år, at købe et gammelt hus på Mols og bruge et halvt år på at gennemrenovere det – sammen med deres børn.
Huset blev sat til salg, mens Karlo var indlagt, og de var ikke i tvivl om, at de skulle slå til.
- Vi havde det bare sådan, at når Karlo ville blive rask, så skulle vi derover. Jeg er derfra oprindeligt, og Alexandra har faktisk boet lige ved siden af. Hun har altid haft det sådan, at hvis vi kunne komme tilbage til lige præcis den grusvej, så ville hun gerne flytte, siger Andreas Asingh.
Sange til Karlo
Et halvt år efter Karlos indlæggelse begyndte husrenoveringen, og børnene har hele vejen igennem haft modet og gejsten til at klø på med det store projekt, fortæller Andreas Asingh.
Derudover har familien fået stærkere bånd til hinanden og til deres hjem.
- Vi har et anderledes liv nu, end det vi havde i byen. Der er man altid på vej ud af døren, og fornemmelsen af at være hjemme er meget stærkere her. Og så er der generelt et større udfoldelsesrum, siger han.
Det nye frirum har også gjort, at Andreas Asingh har lavet et markant skift arbejdsmæssigt.
Før lavede han hiphop-musik foran en computer under navnet Slowolf. Nu har han netop udgivet country-ep’en ’Karlo’ under navnet Wood Chips med fem sange dedikeret til sin søn.
- De fejrer ham og hylder hans flotte comeback. Når jeg har åbnet munden, er det det, der er kommet ud. Det er det, jeg har haft på sinde, og det har været en fin måde at fordøje det hele på, siger han.
Derudover er Wood Chips også et familieprojekt. Andreas Asinghs to ældste børn spiller henholdsvis bas og trommer på nummeret ’Come Home’.
- Jeg er helt sikker på, at jeg ikke havde spillet det her musik med mine børn i bandet, hvis ikke det var for de ting, vi er gået igennem med Karlo. Det vækker en og har vækket os som familie, siger han.
I videoen nedenfor øver Andreas Asingh sangen 'Come Home' med Karlo.