Nyt, stort søbad bliver til virkelighed: Sådan kommer det til at se ud
Borgere i Skanderborg kan se frem til en dukkert i det nye Skanderborg Søbad.
Drømmer du om at slikke sol på Skanderborg Sø?
Så kan den drøm snart blive til virkelighed med det nye Skanderborg Søbad.
I flere år har søbadet været på tegnebrættet i Skanderborg Kommune. Efter en lang idé- og udviklingsproces, borgerinddragelse, undersøgelser og midler fra fonde og foreninger kan kommunen nu gå i gang med det store projekt, der blev godkendt i byrådet onsdag.
- Det er en glædens dag, for det er noget, vi har arbejdet på i lang tid. Vi ville gerne kunne trække folk til et sted, hvor de kunne komme og hygge sig. Det er fantastisk, at det nu er på plads, fortæller formand for Kultur-, Sundheds- og Beskæftigelsesudvalget i Skanderborg Kommune, Tage Nielsen til TV2 ØSTJYLLAND.
Entreprenørfirmaet MT Højgaard har i samarbejde med Spektrum Arkitekter vundet udbuddet om at bygge Skanderborg Søbad og Kulturløberen, som er et opholds- og aktivitetsområde mellem Kulturhuset og søen.
Et hav af aktivitetsmuligheder
Skanderborg Søbad bliver en del af et sammenhængende byrum, som strækker sig fra Adelgade til søen med Kulturhuset i Skanderborg som naturligt bindeled. Sådan lyder det i en pressemeddelelse.
Søbadet bliver et samlingssted med blandt andet to bassiner, en udspringsplatform, solterrasser, sauna og kajak- og stand up paddle-faciliteter.
- Det bliver et fantastisk mødested for folk. Der er mulighed for at bade, dyrke motion og hygge sig - og så ligger det utrolig smukt. Det er med til at løfte byparken og Skanderborg midtby, fortæller formand for Kultur-, Sundheds- og Beskæftigelsesudvalget i Skanderborg Kommune, Tage Nielsen.
Søbadet bliver tilgængeligt for alle, også barnevogne og kørestole. Badet holder åbent året rundt og bliver også til gavn for vinterbadere.
- Søbadet og Kulturløberen bliver multianvendeligt og til gavn for mange målgrupper. Det er handicapvenligt, børnevenligt og selvfølgelig venligt for alle andre. Og så tror jeg, det bliver et sted, hvor man kan mødes på kryds og tværs til forskellige arrangementer – måske koncerter eller teateropvisninger, fortæller Tage Nielsen.
Binder by og sø sammen
Området, hvor Søbadet etableres, hedder Byparken.
Håbet med det nye søbad er at binde midtbyen og Skanderborg Sø bedre sammen
- Byen vender ryggen til søen lige nu. Vi vil gerne have, at det hele bliver åbnet mere op, så man fornemmer, at man befinder sig i en by, der ligger helt ned til søen. Det mærker man ikke i Adelgade lige nu, så det håber jeg, man får en bedre fornemmelse for.
Skanderborg Kommune tror også, at det nye søbad, kan få positiv betydning for forretningslivet i byen.
- Det er ikke mange steder, man har et søbad, som det her, så vi er stolte af det. Jeg tror, det bliver et nyt udflugtsmål, der understøtter at flere kommer til byen og køber mad på restauranterne og bruger penge i butikkerne, fortæller Tage Nielsen.
Byggeriet begynder omkring 1. september. Kulturløberen og Søbadet forventes at blive klar til brug i maj 2021.